Erzurum Pmyo'nun Akademik Yıl Açılış Töreni

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu'nun 2013-2014 akademik yılı açılış töreninde, polislerin takla atarak, pusu kurarak, yatarak, hareket halinde ve aynadan bakarak hedefi vurması ilgi çekti.

Yenişehir semtindeki PMYO salonunda düzenlenen açılış töreni, polis memurlarının zeybek oynamasıyla başladı.

Programda Erzurum halk oyunları ekibi de bar oynadı.

Gözleri bağlanan polis memurları tabanca, av tüfeği gibi çeşitli silahların şarjörünü takıp, çıkararak gösteri yaptı. Dörderli grup halinde salona gelen polisler de yatarak, hareket halinde, pusu kurarak ve aynadan bakarak hedefi vurdu.

İspanya'da düzenlenecek olan Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Dünya Şampiyonası'nda yarışacak Türkiye Karate Milli Takımı sporcuları da gösteri yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi için kesilen kurban dolasıyla Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, dua okudu.

Törende, sigarayı bırakmaya söz veren polis adayları, bir daha sigara kullanmayacaklarını ifade ederek, paketlerini çöp kutusuna attı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, törende yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, polisin, emniyet teşkilatının önemli mesafe kat ettiğini vurguladı.

Genç polislerin hem eğitim anlamında hem de kişisel alanda zihni dönüşümlerini sağladığını belirten Altıparmak, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'ye, ülkelerden polis adayları geliyor, bizim okullarımızda eğitim görüyor. Birçok anlamda eğitiliyor. Zihni anlamda dönüşümü sağlamak, daha demokratik olmak, daha tarafsız olmak hem de daha başarılı bir insan olabilmek adına bu eğitimler için bizi tercih ediyorlar. Bu mesleği tercih eden sizler için de bu çok önemli, anlamlı. Zira 75 bin adayın içinden sizler hakikaten seçilmiş insanlar olarak buraya geldiniz. Bu çaresizliğin, ümitsizliğin değil tam tersine bir idealin, bir amacın neticesinde sizler buraya geldiniz. İdeali olan insan, inancı olan insan, inancı burada ben yapacağım, milletime hizmet edeceğim anlamında inanmaktır. İdeali olmayan insan hizmet de veremez başarılı da olamaz. Atatürk'e sormuşlar, 'Sayın paşam nasıl oldu da bu kadar başarılı işler yaptınız? ','Önce hayal ettim, sonra bu hayalin önündeki engelleri bir bir kaldırdım. Sonra baktım ki hayalim gerçek oldu.' demiş. Aynen sizler de bir hayal uğruna geldiniz, bu hayalinizin önündeki engeli elbette sizler tespit edeceksiniz. Engelleri bir bir kaldıracaksınız. Bir bakmışsınız başarı gerçek olmuş."

Erzurum PMYO Müdürü Abdullah Şahin de öğrencileri yetiştiren hocaların hiçbir özveriden kaçınmadığını, gençleri bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli yetiştirdiğini söyledi.

Polis adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulunan Şahin, "Eğer kendinizi bedensel, zihinsel ve ruhsal bütünlük içinde yetiştirmezseniz, bilgisizlikten ve kişiliksizlikten dizinizin dermanı kesilir. Zaman gelir kendinizi kavgaların, kargaşaların tarafı bulursunuz. Zaman gelir iradesizliğinizin, hislerinizin, menfaatlerinizin ve zevklerinizin esiri ve kurbanı olarak bir rüşvet çarkının veya mafyanın fuhuş, çek, senet, hırsızlık çetelerinin maşası haline gelirsiniz. Önce onurunuzu, şerefinizi daha sonra mesleğinizi, ailenizi, dünyanızı, ahiretlerinizi her şeyinizi kaybedersiniz" diye konuştu.

Kaynak: AA