Obama Hazine Bakanı Adayını Beyaz Saray’dan Seçti

Obama, ABD başkanlığına tekrar seçilmesinin ardından kabinesindeki görevi bırakacak ve ayrılacak isimlerin yerlerini doldurmaya devam ediyor.

Başkan’ın, ikinci dönemde görevi bırakmak istediğini bildiren Hazine Bakanı Timothy F. Geither’ın yerine Beyaz Saray PerSonel Şefi Jack Lew’i aday göstereceği iddia ediliyor.

Obama’nın vazgeçilmezlerinden biri olan 57 yaşındaki Lew, Beyaz Saray’da bütçe direktörlüğü ve özel kalem müdürlüğü gibi görevlerde bulundu.Lew’den boşalan koltuğa ise Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Denis McDonough ve bir dönem Başkan Yardımcı Joe Biden’ın PerSonel Şefliği görevini yürüten Ron Klain’ın geçebileceği ifade ediliyor. Obama tekrar seçilmesinin ardından zaman kaybetmeden kabinesini yenilemeye koyuldu. 21 Aralık’ta Dışişleri Bakanı Clinton yerine Senatör John Kerry’i aday gösteren Obama, ardından Savunma Bakanlığı için eski Cumhuriyetçi senatör Chuck Hagel’i, CIA Başkanlığına ise Terörle Mücadele ve İç Güvenlik Danışmanı John Brennan’ı aday gösterdi. Lew’in Obama’nın kabinedeki Son adayının olmayabileceği, Ekonomi Bakanlığı ve Çevre Koruma Ajansı yönetiminde de değişikliğe gidebileceği belirtiliyor .