İl Genel Meclisi'nden Alternatif Turizm Önerisi

Turizm Komisyonu Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, Konya İl Genel Meclisi üçüncü birleşiminde Karatay, Meram, Selçuklu ve Sarayönü ilçelerinde alternatif turizm çalışmaları ile ilgili sunumunu yaptı.

Kaçar, sunumunda, ilçelerin tarihi ve kültürel yapıları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yerel halk, soyut ve somut kültürel mirasın değeri ve korunması konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kaçar, sunumunda şunları kaydetti:

''Yöresel etkinlikler, uluslararası standartlara uygun bir biçimde planlanarak geliştirilmelidir. Kültürel, sanatsal, bilimsel, sportif, sosyal etkinlikler ulusal ve uluslararası düzeyde daha etkin planlanmalıdır. Şehrimizin zengin kültürel miraslarını vurgulayan ulusal, uluslararası düzeyde tanıtım ve pazarlama faaliyetleri daha etkili hale getirilmeli. Tarihi, kültürel ve mimari özelliği olan yapıların, ören yerlerinin restorasyonu hızlandırılmalı. Çekim noktalarının çevresinde turistik yeme-içme tesisleri yapılmalıdır. Konya'daki bu değerler tanıtılarak Konya turizminin daha da canlanması temin edilecek. Kent, Kudüs, Roma, İstanbul, Vatikan ve Kapadokya gibi cazibe merkezi haline getirilecektir. Bu Türkiye ve Konya için büyük bir şanstır.''

Sunumun ardından turizm komisyonun raporu müzakereye açıldı. Gerekli değerlendirmelerin ardından rapor kabul edilerek karara bağlandı.

Kararlar Daire Başkanı Hüseyin Eşgin ise İl Genel Meclisi'nde 17 ihtisas komisyonunun görev yaptığını söyledi.

Meclis üyelerinin ilçeleriyle ilgi sorunların çözümü noktasında 451 önerge verdiğini aktaran Eşgin, ''Ekim, Kasım ve Aralık aylarında alınan karar sayısı ise 577'dir. En fazla önerge veren ilçemiz sırasıyla Meram, Hüyük ve Çumra'dır. İl Encümenimizin bu dönemde aldığı karar sayısı ise 324'dür'' dedi.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA