Ak Parti Samsun Milletvekili Demir Açıklaması

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, ''Özgür ve tarafsız çalışan bir gazeteci, toplum için en faydalı kişidir'' dedi.

Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Basının, bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehber olduğunu ifade eden Demir, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basın denince akla ''gazeteci'' geldiğine işaret etti.

Gazeteciliğin, çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olduğunu ifade eden Demir, gazeteciliğin kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu olduğunu vurguladı.

''Gazeteciler, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemeli, ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olmalıdır'' diyen Demir, şöyle devam etti:

''Toplumumuzun menfaatleri doğrultusunda tarafsız, doğru ve ilkeli bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın haber alma hakkı doğrultusunda toplumu bilgilendiren, onların talep ve görüşlerini yansıtma görevi ifa eden basın mensuplarımız, bu özellikleriyle toplumumuzun vicdan ve duygularına tercüman olma misyonunu taşımaktadırlar. Kısaca özgür ve tarafsız çalışan bir gazeteci, toplum için en faydalı kişidir. Samsun'da da yerel basınımız, şehrimizde olan gelişmeler konusunda milletimizi bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek; kentimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde aktif rol oynamaktadır. Fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yerine getirilen, medeni toplumların dördüncü kuvvet olarak kabul ettiği bu mesleğe emek ve gönül vermiş olan tüm gazetecilerin, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederek sevgi ve saygılarımı sunarım.''

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA