Sırrı Sakık: Türkler de Kürtler kadar özgür değil

İmralı görüşmesi, Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu “Türkiye’nin Nabzı” programında masaya yatırıldı.

Sırrı Sakık: Türkler de Kürtler kadar özgür değil
Programa konuk olan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İmralı'yla yapılan müzakereleri çok önemsediklerini belirterek, ' BDP bu süreci istismar etmeyecek. ' dedi.

İşte Sırrı Sakık 'ın yaptığı açıklamalar:

BU SÜRECİ HEBA ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK

Kimsenin bu süreci heba etmeye hakkı yok. Sokakta sürecin olumlu etkilerini görüyoruz. Şehit ve gazi yakınları bile yeni süreçten memnun. Bir kültür talebinin sonu ölüm ve hapis olmamalı. Haysiyetten bahsedip ırkçı damarlara oynamayalım. Türkler de Kürtler kadar özgür değil. Bu coğrafyada her türlü provokasyon mümkün.

KANDİL 'DEN DE AVRUPA 'DAN DA OLUMSUZ TEPKİ YOK
Bu bizim için yeni bir süreç ve umutluyuz. Öcalan 'ın PKK üzerinde çok ciddi bir etkinliği var. CHP 'nin bu konudaki yaklaşımını da doğru buluyoruz. Karayılan 'da görüşmelerin devamını istiyor. Kandil 'den de Avrupa 'dan da olumsuz tepki yok. Sorun Kürt sorununu çözmekse bunlar yapılmalı.

BDP BU SÜRECİ İSTİSMAR ETMEYECEK

Mücadeleden müzakereye giden bir süreç yaşıyoruz.Kürtlerin hak alması Türkleri rencide etmemeli. Yeni anayasa bu süreçte çok önemli. BDP bu süreci istismar etmeyecek.

BEYAZ GAZETE