Çiğli Belediyesi Gençlere ''ab Danışmanlığı'' Yapacak

Çiğli Belediyesi AB Birimi'nin, AB'nin eğitim, staj ve burs imkanları konusunda danışmanlık hizmeti vermek üzere ''Eurodesk'' olarak tanındığı bildirildi.

Çiğli Belediyesi'nden yapılan yazı açıklamaya göre, Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından gençlere AB'nin eğitim, staj ve burs imkanları konusunda danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla yürütülen ve ''temas noktası'' olarak adlandırılan ''Eurodesk'' uygulamasına, Çiğli Belediyesi AB Birimi'nce yapılan başvuru kabul edildi.

''Eurodesk'' olarak yetkilendirilen Çiğli Belediyesi AB Birimi, böylece ilgilenen gençlere AB'nin sunduğu eğitim, staj ve burs imkanları hakkında bilgi sunmaya başladı.

AB imkanlarından yararlanmak isteyen gençler, Çiğli Belediyesi AB Birimi'ne başvurarak, ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabiliyor.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, konuya ilişkin açıklamasında, sundukları hizmetle gençlere yeni fırsatlar yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın, ''Eurodesk'' uygulamasıyla birliğin gençlere yönelik imkanları, programları hakkında ülke genelinin bilgi sahibi olmasını ve bu imkanlardan daha fazla yararlanılmasını hedeflediğini ifade eden Solak, şunları kaydetti:

''Biz de bu noktalardan biri olmak istedik ve başvurumuz kabul edildi. Şu anda belediyemiz gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş oldu. Eurodesk temas noktası olarak kabul edilmek bize güç katıyor. Bu konuda Son derece gayretli olan ekibimiz gençlere faydalı olmak için çalışıyor. Gençlerimizi bekliyoruz.''

Muhabir: Hüseyin Bağış

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA