Rize'de Işık İhlali, Dikkatsizlik ve Aşırı Hızdan Kaynaklandığı Belirtilen Trafik Kazaları Kameralarca Görüntülendi

Rize'de ışık ihlali, dikkatsizlik ve aşırı hızdan kaynaklandığı belirtilen trafik kazaları, Kent Güvenlik Sistemi için kurulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu kameralarınca kaydedildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde farklı noktalarındaki MOBESE kameralarınca kaydedilen trafik kazaları görüntülerini basına dağıtıldı.

Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kaydedilen görüntülerde kazaların daha çok ışık ihlalleri sonucu meydana geldiği görülüyor.

Görüntülerde, Atatürk Caddesi Kavşağı'nda meydana gelen üç ayrı trafik kazasında kamyonun kadın yayaya, minibüsün yaşlı kadına ve bir başka minibüsün erkek şahsa çarpması sonucu yayaların yaralandığı görülüyor. Başka bir olayda, Menderes Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan kadına kamyonetin çarptığı görülüyor. Diğer kazada ise Menderes Bulvarı ÇAYKUR Kavşağı'nda bir kamyonete çarpan ambulansın kaldırıma çıkıp duvara çarparak durabildiği görülüyor.

Kameralarca ayrıca, Rize Liman Kavşağı ve İslampaşa Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlali sonucu meydana gelen maddi hasarlı kazalar kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kazaların başlıca nedeninin ışık ihlalleri, aşırı hız ve dikkatsizlik olduğunu ifade ederek, sürücü ve yayaları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA