'02 Hacer’in Rektör Danışmanı Olduğu İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor'

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, medyada yer alan haberlerde Biri Bizi Gözetliyor yarışmasından tanınan Hacer Özil Kirişçi'nin üniversitede rektör danışmanı olarak görev yaptığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Rektör Yavuz Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, Son günlerde bazı medya organlarında yer alan 'rektör danışmanlığı' konulu asılsız ve mesnetsiz haberlerle ilgili gerçeklerin, tam olarak bilinmesi açısından bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasına gerek duyulduğunu belirtti.

Üniversitenin web sitesinde 'rektör danışmanı' olarak atanan kişilerin isimlerinin yer aldığını ifade eden Coşkun, haberlerde bahsi geçen Hacer Özil Kirişçi'nin rektör danışmanı olmadığını, böyle bir atamanın olmadığını ve bugüne kadar hiçbir resmi belgede ve resmi web sitesinde de rektör danışmanı sıfatıyla yer almadığını aktardı.Coşkun, rektör danışmanlığının üniversite mevzuatında yer almayan, ancak rektörlerin kendilerine istişari anlamda katkı verecek kişi ve kişilerden oluşan, hiçbir ücret ödemesi olmayan bir yapı olduğunu kaydetti.