Kırıkkale'nin Bahşılı İlçe Kaymakamı Tandoğan Açıklaması

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçe Kaymakamı Elif Tandoğan, kaymakamlığın koordinatörlüğünde, Bahşılı Belediyesi ve hayırsever bir vatandaş işbirliğinde, Fatma Şenses Eğitim Kurumları Kurma, Koruma ve Destekleme Derneği marifetiyle 32 derslik ve 450 öğrenci kapasiteli Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı tamamlanarak Kırıkkale Üniversitesine tesliminin yapıldığını söyledi.

Tandoğan, yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü aracılığıyla ilçeye bin 100 ton kömürün geldiğini, ihtiyaç sahibi 321 kişiye kömür dağıtımının yapıldığını kaydetti.

İlçe halkının işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla 2 bin 500 metrekare kapalı alanda 750 kişi kapasiteli tekstil fabrikasının 2010 Temmuz ayında Bahşılı Belediyesi'nin destekleri ile kurulduğunu ifade eden Tandoğan, şöyle konuştu:

''Bu tekstil fabrikasında 15 Aralık 2012 tarihi itibariyle 245 kişiye istihdam sağlanmıştır. Hükümet Konağı, doğalgazla ısınma projesi tamamlanarak hizmete sunulmuştur. İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve 12 dairelik lojman yapım inşaatı tamamlanmakla birlikte hizmet vermeye başlamıştır. Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce yapılan çalışmalarımızda, Karaahmetli, Büyüksarıkayalar köyü ile Çamlıca köylerine ikinci kat asfalt projesi tamamlandı, ayrıca Küçüksarıkaya köyü içme suyu deposunun Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale getirilmesi, Çamlıca köyü 500 kişilik fosseptik yapım projesi, Çamlıca köyü cami istinat duvarı yapımı, Küreboğazı köyü içme suyu hattı yenileme projesinin gerçekleştirilmesi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kayıtlı bin 173 dosya mevcut olup, 316 kişi genel sağlık sigortasından, 192 kişi ise 2022 sayılı yasadan yararlanmıştır.''

Tandoğan, kaymakamlığımız koordinatörlüğünde, Bahşılı Belediyesi ve hayırsever bir vatandaş işbirliğinde, Fatma Şenses Eğitim Kurumları Kurma, Koruma ve Destekleme Derneği marifetiyle 32 derslik ve 450 öğrenci kapasiteli Meslek Yüksek Okulu binasının yapımı tamamlanarak Kırıkkale Üniversitesine teslimi yapıldığını belirterek, Meslek Yüksek Okulu'nun 2011-2012 yılı eğitim öğretim yılında 60 öğrenci ile Kırıkkale Üniversitesi kampüs alanında öğretime başladığını, 2012-2013 öğretim yılında ise ilçedeki binasında 600 öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetini sürdürdüğünü bildirdi.

Muhabir: Ahmet Yaman

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA