Keman Sanatçısı Orawiec İle Klavsen Sanatçısı Retat'tan Konser

Keman sanatçısı Jan Orawiec ile klavsen sanatçısı Pierre Louis Retat, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın konuğu olarak sahne aldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 4 Ocak'ta Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen ve cumartesi günü tekrarlanan konserde orkestra şefliğini Patrick Souillot, yaptı.

Keman sanatçısı Orawiec ile klavsen sanatçısı Retat'ın konuk solist olarak katıldıkları konserde, ünlü besteci Telemann'ın Don Kişot Süiti adlı eseri, dinleyicilerin beğenisini kazandı. Hendel ve Vivaldi'nin eserlerinin de seslendirildiği konser sonunda, orkestra ve konuk solistler alkışlandı.

-Başkan Sakallı Lamia Dayanç Anaokulu'nu ziyaret etti

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Lamia Dayanç Anaokulu'nu ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, okul aile birliği üyelerinin de yer aldığı ziyarette öğrenci ve velilerle sohbet eden Sakallı, Odunpazarı Belediyesi'nin eğitime verdiği desteğin artarak devam edeceğini söyledi.

Sakallı, ziyarette okul yöneticilerinden okulun ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı.

-YKSM 2012'de 51 bin sanatseveri ağırladı

Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi , 2012 yılında 51 bin sanatseveri ağırladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, YKSM'nin gördüğü büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

''Sanata hizmet, sanatçıya destek'' sloganıyla göreve geldiklerini ifade eden Sakallı, sanatın ve sanatçıların yanında olduklarını bildirdi.
Kaynak: AA