Yaralı Kadının Yardımına Arama Kurtarma Ekibi Koştu
Kadıköy'de, yolun karşısına geçmek isterken bir dolmuşun çarptığı genç kadının yardımına arama kurtarma ekibi koştu.

Arama kurtarma ekibinde görevli olan Mustafa Altuntaş, ilk yardım konusundaki eğitimi sayesinde yaralı kadının duruş şeklini ayarlayarak bilincini de açık tuttu. Yaklaşık 15 dakika sonra gelen sağlık ekiplerine yaralıyı teslim eden Altuntaş, görev yerine giderken, "Olay yerinden geçerken kazayı gördüm. Yardım etmek için durduk. Bir otomobil çarpmıştı. Durumu iyi sayılır. Sağlık ekiplerine teslim ettik." dedi.
Daha sonra sağlık ekipleri tarafından sedyeyle ambulansa taşınan Rojda Karacan, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülen sürücü Cengiz Gül ise, olay yerinde kendisini savunarak, "Ben normal yolumdan gidiyordum. Aniden otobüsün arasından çıkarak yola fırladı. Yapacak bir şey yoktu. Duramadım çarpmak zorunda kaldım." diye konuştu.
Kazayı gören bir vatandaş da, yaralı kadının aniden yola çıktığını, dolmuş sürücüsünün hatalı olmadığını iddia etti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı
