Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Parlamento Muhabirleriyle Bir Araya Geldi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Meclis'e bir gün mutlaka geleceğine belirterek, ''Muhalefet olarak gelmeyi hiçbir zaman düşünmem.

Düşüncelerimin iktidar olmasını arzu ederim'' dedi.

Sarıgül, TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret etti. Büyükşehir Yasası ile Şişli'de yapılan sınır değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu anımsatan Sarıgül, Şişli'nin, hukuk ve adalet aradığını söyledi.

Sarıgül, ''Bu, parlamentodan çıkan talihsiz bir karardır. Çünkü siyaset 'ben yaptım oldu'' değil, 'biz yaptı olduk' mantığıyla olması lazım. Sınır değişikliği yapılır ama kuralı var, bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla konuşularak yapılır'' dedi.

Anayasa Mahkemesi'ne 15 bin kişi ve 300 otobüsle gelmeyi planladıklarını anlatan Sarıgül, Anayasa Mahkemesi'nin siyasete alet edilmemesini istedikleri için seçilen muhtar ve Belediye Meclis üyeleriyle geldiklerini söyledi.

Sarıgül, Anayasa Mahkemesi'nin siyasi değil, hukuki bir karar vereceğine inandıklarını ifade etti.

Demokrasi, özgürlük ve bireyin mutluluğunu istediğini belirten Sarıgül, ''Bugün gücü elinde bulunduran iktidar, yarın muhalefet olacağını bilmeli ve yarın muhalefet olduğu zaman kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa bugün iktidarken muhalefete öyle davranmalı. Türkiye'nin ana konuları var. O ana konularda toplumsal uzlaşma şarttır. Daha önce milletvekilliği yaptım, buradan çok şey öğrendim. İki Malatyalı'dan Turgut Özal ve Erdal İnönü'den çok şey öğrendim. Nezaket, zarafet, demokrasi anlayışını öğrendim. Bu parlamentodan çıkmaması gereken bir yasa çıktı'' diye konuştu.

Sarıgül, ''CHP'ye dönecek misiniz, merakla bekleniyor'' sorusuna, ''Merak güzel bir şeydir'' karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin önce CHP'ye üye olması gerektiği yönündeki açıklamalarının anımsatılmasına ise Sarıgül, ''Hayırlısı'' demekle yetindi. Sarıgül, ''Bugün İstanbul'a dönüyorsunuz'' diyen gazeteciye ise, ''Dönüyorum ama bir gün mutlaka bu çatıya geleceğim. Ama bu çatıya iktidar olarak gelmek lazım, muhalefet olarak gelmeyi hiçbir zaman düşünmem. Düşüncelerimin iktidar olmasını arzu ederim; Mustafa Sarıgül meselesi değil'' karşılığını verdi .
Kaynak: İHA