Samsun'da Yaşayan Ordulular, Konserde Bir Araya Geldi

Samsun'da bulunan Ordu Sevgi Derneği Başkanı Hasan Varol, "Samsun'da TÜİK verilerine göre 43 bin Ordu doğumlu hemşehrimiz yaşamaktadır" dedi.

Samsun'da Yaşayan Ordulular, Konserde Bir Araya Geldi
Ordu Sevgi Derneği, Atatürk Kültür Merkezi'nde Türk Halk Müziği Özel Konseri düzenledi.

Konser öncesi konuşma yapan Dernek Başkanı Hasan Varol, 2012 yılı faaliyetlerinden ve derneğin kuruluş amaçlarından bahseden bir konuşma yaptı. Başkan Varol, "Derneğimiz 2012 yılı içerisinde kültürden sanata motivasyon amaçlı gezilerden konferanslara kadar birçok faaliyette bulundu. Derneğimizin temel amacı, Samsun'da yaşayan Ordulu kardeşlerimizin gelenek ve kültürünü unutturmamak, ortak bir amaç etrafında buluşturarak, diri ve iri olmaktır. Bunların en önemlisi ise Ordu ve Samsun arasında sevgi kardeşliğini oluşturmaktır. Ayrıca dernek olarak 2013 yılı içerisinde gittiğimiz her yerde şehrin önemli parkında bir manolya ağacı dikeceğiz. Adını ise 'Sevgi Ağacı' koyacağız. Hiç bir Ordulu kardeşimiz bu sonuçla 'benim dünyada bir dikili ağacım yok' diyemeyecektir. Ayrıca Samsun'da TÜİK'in verilerine göre 43 bin Ordu doğumlu hemşehrimiz yaşamaktadır. Bu sayıyı 38 bin nüfusla Trabzon takip etmektedir. Derneğimizin sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu özel konsere katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Varol'un konuşmasından sonra, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, ağırlıklı olarak Ordu türkülerinin yer aldığı bir konser verdi .
Kaynak: İHA