Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Çalışmalarını Anlattı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Anadolu Düşünce Grubu üyelerine yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, Anadolu Düşünce Grubu tarafından bir otelde düzenlenen toplantısına katıldı.

Katılımcılara yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Tahmazoğlu, ilk hedeflerinin çarpık yapılaşma ile mücadele olduğunu belirtti.

Modern yaşam alanları oluşturmak için 5 bin konut yaptıklarını aktaran Tahmazoğlu, parklara ve okul bahçelerine 69 adet halı saha ve basketbol sahası yaparak ücretsiz hizmete sunduklarını dile getirdi.

Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

''7 milyon metrekare alanda yapılacak olan Yeşilvadi projemiz kapsamında 1 milyon 700 bin metrekare alan üzerine Türkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz. Bu alanımızda 35 bin konut yapılması planlanıyor. Ayrıca şehir trafiğini rahatlatmak adına havaalanı yolunu Burç Kavşağı'na bağlayacak olan 12 kilometre uzunluğundaki yolun çalışmasına başladık. Güneykent'te 180 bin metrekare alanda mesire alan çalışması yapıyoruz. 565 bin metre kare alana sahip Gafur Baba Ormanı'nı ağaçlandırdık. 170 bin adet ağaç diktik. 2 milyon 750 bin metre kare asfalt kaplama ve 1 milyon 622 bin metre kare kilit taşı çalışması yaptık. 11 olan sosyal tesis sayımızı 50'ye çıkardık. 12 sosyal tesisimizin inşaatı devam ediyor. 62 bin 861 kursiyerimiz tesislerimizde eğitim aldı. Şuanda 30 branşta 26 bin 707 kursiyerimiz eğitim alıyor. 11 bin 350 öğrencimiz ücretsiz olarak SBS, LYS ve YGS eğitimi alıyor.''

Kente 3 adet okul kazandırmak için çalışmalara başladıkları bilgisini veren Tahmazoğlu, kurdukları Şefkat Mağazası ile 41 bin 979 aileye yardım yapıldığını dile getirdi.

Anadolu Düşünce Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Koruk ise, Tahmazoğlu'na çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ile diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA