İslam Dünyasının Gençleri Kktc’de Buluştu

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından yılda iki defa düzenlenen gençlik buluşmalarının dokuzuncusu, KKTC’nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'nde (YDÜ) Kuran'ı Kerim okuması ile başladı.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği 53 ülkeden 220 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği ve Yakın Doğu Turizm İşletmeleri tarafından organize edilen 9. Gençlik Buluşması’na 40 ülkeden 200’den fazla genç sivil toplum temsilcisi katılıyor.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, İslam dünyasının sorunlu bölgelerinin ele alındığı ve genç liderlerle konunun uzmanlarını bir araya getiren forumun 2 Şubat’a kadar süreceği ve forum kapsamında KKTC’ye gelen katılımcıların çeşitli ziyaretler de yapacakları belirtildi.

Ayrıca, İDSB’nin düzenlediği Gençlik Buluşmaları kapsamında bugüne kadar İslam dünyasından bine yakın genç sivil toplum mensubunun bir araya geldiği ve bu gençlik ağına katılan genç STK mensupları Genç İDSB adı altında faaliyetlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Toplam nüfusunun yüzde 54’ünün 24 yaşın altında olduğu İslam dünyası gençliğinin seçkin temsilcilerini bir araya getirmek, tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak ve sürdürülebilir işbirliği projeleri gerçekleştirmeyi hedefleyen buluşmalar bugüne kadar Endonezya, Fas, Sudan ve İstanbul’da gerçekleştirildi.

KKTC'de ilke defa gerçekleştirilen 9. Gençlik Buluşması ile ilgili olarak İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Av. Ali Kurt İHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İslam dünyası sivil toplum birliği olarak bizler 53 ülkeden 200 aşkın sivil toplum kuruluşunu bir arada barındıran bir çatı kurduk. Bu gelişen dünyada özelikle kendi meselelerimize çözüm üretmek noktasında gençlerimizi geleceğin liderlerini bu genç yaşlarda onları da aktif hale getirmek süreti ile işin içinde değerlendirmek istiyoruz.Bu eksende yaklaşık 30 aşkın değişik ülkeden 210 kadar gencimizi uluslar arası gençlik buluşması çerçevesinde Kıbrıs’a getirdik Kıbrıs bizim Akdeniz coğrafyasında son derece stratejik ehemmiyete haiz olan bir genç Cumhuriyetimiz.Uluslararası alanda Kıbrıs,da tanıttırmak adına özelikle uluslararası nitelikli bir destek oluşturma adına arzu ettik ki bu toplantıyı burada gerçekleştirelim. Toplantının konsepti İslam dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri temenni ediyorum güzel bir çalışma olacak, ben Kıbrıs halkına bu güzel organizasyona gösterdiği sıcak ev sahipliğinden dolayı özelikle teşekkür ediyorum." İDSB Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir ise "Bugün İslam dünyasının STK’lar birliğinin her yıl iki defa düzenlediği gençlik buluşmalarının dokuzuncusunu düzenliyoruz. Bugüne kadar dünyanın pek çok ülkesinde yapıldı buluşmalar ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Bu katılımcılar dünyanın seçkin sivil toplum ve liderleri diye bileceğimiz kişiler seçkin arkadaşlarımız. Bugün de burada dokuzuncusunu başlatıyoruz, dört gün boyunca İslam dünyasının sorunlu bölgelerini tartışacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA