Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, ''amatör Sporu Gençlerin Gözdesi Haline Getirmek İstiyoruz''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ''Amatör sporu gençlerin gözdesi haline getirmek istiyoruz'' dedi.

3 Şubat'ta İspanya'nın Castello şehrinde yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na hazırlanan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genç Bayanlar Atletizm Takımı sporcuları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye'sinin sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Altepe, bayan sporcuları başarılarından ötürü kutlayarak, atletizmi Bursa'daki tüm okullarda yaygınlaştırarak yeni sporcular yetiştirmek istediklerini, alınacak başarılarla da Bursa ve Türkiye'nin adını uluslararası alanda temsil etmek istediklerini vurguladı.

Atletizmin tüm sporların ana kaynağı olduğunu belirten Altepe şunları kaydetti:

''Hedefimiz, gençlerin futbol dışı branşlarda, özellikle de atletizm dalında ihtisas kazanmasıdır. Amatör sporu, gençlerin gözdesi haline getirmek istiyoruz. Daha fazla sporcunun yetişmesini, kentimizle ülkemizin adını uluslararası çapta daha iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.''

Büyükşehir Belediyespor Atletizm Şubesi Başkanı Muzaffer Karadeniz ise atletizm sporunu ülke ve kent gündeminde söz sahibi yapmak istediklerini, altyapı çalışmaları kapsamında atletizmi tüm okullarda yaygınlaştırmayı hedefleyen projelerinin olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Belediyespor Kulübü Atletizm Şube Başkanı Muzaffer Karadeniz, Başantrenör İshak Kaya ve Antrenör Savaş Gökçe de ziyarette hazır bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Atletizm Takımı, 2012 yılında 4000 metre yarışmalarında Türkiye Şampiyonu olarak Şubat ayında İspanya'da yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştı. Genç sporcular, şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek 5 takımdan biri olmanın heyecanını yaşıyor.

Muhabir: Mustafa Yılmaz

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA