Üniversite Öğrencilerinden “Ulaşım Zammı” Protestosu

Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencileri, şehir içi otobüslerine yapılan zammı protesto etti.

Üniversite Öğrencilerinden “Ulaşım Zammı” Protestosu
Şanlıurfa’da şehir içi otobüslerine 1 hafta içerisinde 3 kere zam yapılması, üniversite öğrencilerinin tepkisine neden oldu. Öğrenciler, kampüs içerisinde yürüyüş eylemi yapmak istedi. Ancak polis, öğrencilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti

Üniversite öğrencileri, eylemlerinin siyasi olmadığını belirterek, “Biz sadece otobüs fiyatlarını protesto etmek için buradayız. Hiçbir siyasi düşünceyi desteklemiyoruz. Ama polis bizim eylemimizi siyasi eylem olarak nitelendirerek bize gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Bazı arkadaşlarımızı hastaneye kaldırıldı bazı arkadaşlarımız da gözaltına alındı. Bizim de kıyafetlerimiz halen ıslak ve gözlerimiz yanmaya devam ediyor. Hiçbirimizin ailesinin maddi durumu iyi değil. Her gün okula gitmek için bu kadar para ödemek istemiyoruz ” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri, eylem yaptıkları için kendilerini kınayan Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu’yu kınadıklarını söylediler. Öğrenciler, akşam Osmanbey kampüsünden başlayarak 5 kilometre yol yürüdü .
Kaynak: İHA