Türkiye’nin Mucize Bebekleri Beşizler 5 Aylık Oldu

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan Özlem ve İbrahim Bulut çiftinin, 5 ay önce Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen prematüre beşizleri, 5 aylık oldu.

Türkiye’de ilk defa dünyaya gelen beşiz bebekler, sağlıklı bir şekilde hayata tutunarak hayatlarını sürdürüyor. Bakımları oldukça zor olan beşizlere gündüzleri bakıcıları bakarken, geceleri ise Bulut ailesinin bütün fertleri bebek mesaisi yapmak zorunda kalıyor. Beşizlerin dedesi İsmet Bulut, torunlarının her birinin ayrı bir sevgisi olduğunu belirterek, ”Beşiz torun sahibi olmak insana ayrı bir duygu, ayrı bir mutluluk veriyor. Tabi ki bakımları çok zor ve meşakkatli ama bu yavrularımızın da bakıma ihtiyaçları var. Biz de elimizden geldiği kadar bu süreçte oğlum ve gelinime yardımcı olacağız.” dedi.

Beşizlerin annesi Özlem Bulut ise beşizlerin bakımının zor olduğunu anlatarak, biri ağlayamaya başlayınca hepsinin ağladığını, bu yüzden ağlamamalarına dikkat ettiklerini söyledi.

Anne Bulut, şunları ifade etti: “Beşizlerin uyku saatine kadar olan süre, tam bir koşuşturmaca ile geçiyor. Akşam yere serdiğimiz battaniye ve yastık üzerine yatırarak mamalarını veriyorum. Ağlayan olduğu zaman, onu kucağıma alarak mamasına kucakta devam ediyorum. Diğerleri de ağladığı zaman bakıcı ve annemlerin yardımı ile doyurarak uyutmaya çalışıyoruz. Gün boyu bütün uğraşların ardından uykuya dalmaları en güzel anımız. Allah, herkese böyle duygu yaşatsın.” Baba İbrahim Bulut da aynı duyguları ifade ederek, gündüzleri çalıştığından dolayı akşam eve yorgun geldiğini ve beşizlerle uğraşmanın bütün yorgunluğunu unutturduğunu belirtti.

Bulut, “Beşizlere bakmak büyük sorumluluk istiyor. Biz de bu sorumluluk bilinciyle en iyi şekilde bakmaya, büyütmeye çalışıyoruz. Devletimizden il ve ilçe yöneticilerimizden Allah razı olsun, bize sahip çıktılar. Çocuklarımızın bakımıyla yakından ilgileniyorlar. Eğer devletimiz bize sahip çıkmasaydı bakım yönünden çok zorlanırdık. Çünkü her geçen gün bakım ihtiyaçları artıyor. Bebek mamaları, bezleri ve diğer ihtiyaçlarını bizim Tek Başımıza karşılamamız biraz zordu. Bu bakımdan kaymakamlığımız ve belediye başkanlığımızın büyük katkıları oldu. Şu an beş aylık oldular. Allah’a şükür, sağlık yönünden bir sıkıntıları yok, sadece kızım gözünde gözyaşı kanalları ile ilgili küçük bir operasyon geçirdi, şu an sağlık durumu gayet iyi.” diye konuştu.

Bulut ailesinin, 4 erkek ve 1 kız olarak dünyaya gelen beşiz bebekleri, ilçe halkından da büyük ilgi görüyor .