Elazığ'da Süt Toplama Merkezi Mayıs 2013'te Hizmete Girecek

Elazığ'da yapımına başlanan Süt Toplama Merkezi'nin Mayıs 2013'te hizmete gireceği bildirildi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, çalışmalar sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kurulacak merkezle küçük üreticilerin sütlerinin burada toplanacağını belirtti.

Sütlerin bir araya gelmesinin ardından merkezin bir fabrika gibi güçlü olacağını ifade eden Erol, Süt Üreticileri Birliği'nin de daha güçlü olacağını ve fiyatları üreticinin lehine çevireceğini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ise merkez için hazırlanan projenin geçen yıl kabul edildiğini ve ihale süreçlerinin büyük ölçüde tamamlandığını hatırlatarak, Mayıs ayında merkezin hayata geçirileceğini kaydetti.

Projenin hayvancılık açısından önemli olduğunu bildiren Bilginoğlu, ''Bu işin esas sahibi Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı ve üyeleri. Dolayısıyla bu işle uğraşan insanlarımızın bu projeye sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Çünkü bu projenin devamlılığı onların elinde'' dedi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Selami Sarıpolat da birlik olarak bundan sonrada bu projeyi amacına ulaştırmak ve daha üst seviyelere getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA