Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Kabine Değişikliği Bir Nöbet Değişimidir

Sağlık Bakanlığına atanan Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu kabine revizyonunu değerlendirdi.

Müezzinoğlu, "Bu bir nöbet değişimidir. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız uygun görmüşler. Bize de sorumluluk düştü. İnşallah hakkını verebileceğimiz bir görev olur." dedi.

Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski bakan Recep Akdağ'ı Macaristan dönüşü saat 23.30'da Atatürk Havalimanı’nda karşıladı. Havalimanı’nda kabine değişikliğini değerlendiren Müezzinoğlu, "Bu bir nöbet değişidir. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız uygun görmüşler. İnşallah hakkını verebileceğimiz bir görev olur." ifadelerini kullandı. Habercilerin 'Karar sizin için sürpriz mü oldu?" sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "Evet, karar benim için sürpriz oldu. Kararı Edirne'de bir teşkilat programında öğrendim. Ne görev biçiyorlarsa onu yapacağız. Yarından itibaren vazifemizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Ülkemize, milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise, "Allah bana Türkiye de 10 yıl Sağlık Bakanlığı yapma fırsatı verdi. Bundan sonra da inşallah partimizle, Başbakanımızla, mesai arkadaşlarımla hizmete devam edeceğiz." şeklinde kabine değişikliğini değerlendirdi. Akdağ, yarın Ankara'da devir teslim töreni yapacaklarını ve kabine değişikliği hakkında gerekli açıklamaları orada yapacaklarını sözlerine ekledi.