Vali Altıparmak Osiad Yöneticileri İle Bir Araya Geldi

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak OSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Vali Altıparmak Osiad Yöneticileri İle Bir Araya Geldi
Antalya Organize Sanayi Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Ahmet Altıparmak, Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (OSİAD) 2013 yılı ilk toplantısına konuk oldu.Toplantıda bir konuşma yapan Vali Altıparmak, 70 dönüm bir yer tahsis edildiğini belirterek iş adamlarını rahatlatacak olan Antalya Limanı’nı genişletme projesine başlandığını müjdeledi. 2010 yılından bu yana Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük gelişme olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Geldiğimde sürekli hırsızlık gibi olaylar bana bildiriliyordu. Artık hırsızlık haberleri gelmiyor. Bölgedeki 261 parselden 144’ü faal. 144 sayısı Antalya için az. Ama her geleni kabul etseydik, burası zaten dolardı. Buraya üreten girsin istiyoruz. Lojistik olarak kullanılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi’nin 9 bine yakın çalışanı olduğunu belirten Vali Altıparmak, çalışanların aileleriyle birlikte yatırımcıların ciddi bir kitlenin geçimini sağladığını söyledi.

Sendikalar üzerine yaptığı doktora tezi sebebiyle işçilerle sık sık birebir beraber olduğunu anlatan Vali Altıparmak, “Başarınızın bir ayağı da, işyerini sahiplenen işçilerdir” dedi.

Olumlu gelişmelere rağmen Türkiye ile birlikte atağa geçen Hindistan gibi ülkelerin gerisinde kalmamak için çalışmaya devam etmek zorunda olduğumuzu dile getiren Vali Ahmet Altıparmak, “Bizim katedeceğimiz yol hakikaten çok fazla. Diğer illere nazaran Antalya ekonomisi güçlü. Ama Antalya ekonomisiyle orantılı kültürel değerler üretiyor mu? Okullarda değerler eğitimine işte bu yüzden önem veriyorum. Çarşıya çıkınca arabanıza rahat binemiyorsunuz. Trafikte herkes kavga çıkarmaya hazır. Bütün bunlar bu değerleri içselleştirerek olacak şeyler. Kentin sahipleri olarak size çok iş düşüyor” ifadelerine yer verdi.

Antalya’nın mesleki eğitim konusunda yüzde kırkların üzerindeki oranla diğer illere göre daha iyi durumda olduğunu belirten Vali Altıparmak, KOSGEB tarafından iş geliştirme merkezi kurulması yönünde çalıştıklarını kaydetti.

Antalya’ya geldiği 2010 yılı ortalarından bugüne imzaladığı yaklaşık 84 protokol ile Antalya’nın hayırseverlik açısından bir numara olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu sayının Antalya’nın ekonomik hacmiyle orantılı olarak daha da artması lazım. Aldığı göçten dolayı her yıl nerdeyse 10 bin öğrenci ilave oluyor. Sizlerin de etrafınızdaki insanları özendirmeniz lazım. Bunun altından hep birlikte kalkmak zorundayız” diye konuştu.

Vali Altıparmak, Antalya’nın okuma yazma oranı açısından 2009 yılında 32’nci sıradayken özel bir gayret ve çalışmayla bugün birinci sıraya yerleştiğine işaret ederek, “Bir numarayı hiç kaybetmemesi lazım. Artık biz Antalya için başka şeyler konuşmamız lazım” şeklinde konuştu.

Toplantının konuklarından Organize Sanayi Yönetim Kurulu ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak da, turizm ve tarımıyla bilinen Antalya’nın sanayisi konuşulunca duyanların şaşırdığını söyledi.

Son 10 yılda Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılarla geldiği noktayı anlatan Budak, “Dağlık taşlık olan bölge açıldığında kimse gitmiyordu. Mezbahayı taşımak için yapılan girişimlerle ilk giden ANET oldu. Ardından yatırımcılar ısrarlar üzerine bölgeye yatırım yaptı” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en başarılı Organize Sanayi Bölgeleri arasında olduğunu belirten Budak, 1 Mart’ta Türkiye’nin en çevreci Organize Sanayi Bölgesi’si ödülü alacaklarını söyledi.

Bölgede son 10 yılda yüzde 150’den fazla elektrik tüketimi olduğunu açıklayan Budak, “Bu kadar büyümeyle birlikte çevreci ödülü almamız, Antalyalı sanayicinin çevreye verdiği önemi gösterir” dedi.

Yeni hizmet binasının yapımına başlandığını duyuran OSİAD Başkanı Can Hakan Karaca ise 2012 yılı faaliyetlerini anlattı. Karaca programın sonunda Vali Ahmet Altıparmak’a bir plaket takdim etti .
Kaynak: İHA