Çetin Kış Koşullarının Yaşandığı Sivas'ta Bulunan Hayvan Barınağındaki Yavru Köpekler, Elektrikli Isıtıcılar Sayesinde Soğuktan Korunuyor

Seyit Ahmet Eksik - Çetin kış şartlarının yaşandığı Sivas'ta, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Barınağı'ndaki yavru köpekler, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle elektrikli ısıtıcılarla ısıtılıyor.

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü Sivas'ta, barınakta kalan yavru köpeklerin soğuk havalarda donarak ölmemeleri ve hastalanmamaları için elektrikli ısıtıcılarla önlem alındı.

Özellikle soğuk havalarda ve gece saatlerinde yakılan ısıtıcılar, yavru köpeklerin üşümesini engelliyor. Barınakta beslenen ve bakımı yapılan yavru köpekler, çoğu zaman ısıtıcının altında uykunun tadını çıkarıyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavru ve hasta köpekleri elektrikli ısıtıcılarla ısıttıklarını söyledi.

Yaklaşık 2 bin köpek kapasiteli barınağın Orta Anadolu'nun en büyük ve en modern barınaklarından biri olduğunu belirten Avcı, ''Sivas, özellikle iklim itibariyle kışın soğuğu çetin olan bir il. Biz de bununla ilgili özellikle yavru ve hasta köpeklerimizi elektrikli ısıtıcılarla ısıtıyoruz. Bunu geceleri yapıyoruz çünkü gündüz belli bir sıcaklık oluyor'' diye konuştu.

Barınakta kalan köpeklerin bakım ve beslenme ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılandığını dile getiren Avcı, ''Köpeklerin özellikle kışa dayanabilmeleri için protein açısından güçlü olmaları gerekiyor. Gıdalarına dikkat ediyoruz. Normalde bir öğün yemek verirken bunu kışın iki öğüne çıkarıyoruz. Dolayısıyla besin açısından bir sıkıntıları olmadığından kışa dayanabiliyorlar'' dedi.

Mehmet Avcı, soğuk havalarda yavruları elektrikli ısıtıcılarla koruduklarını, büyük köpeklerin ise kapalı alanlarda rüzgar ve soğuktan korunduğunu ifade ederek, şunları aktardı:

''Şehrimizde bize emanet olan sokak köpeklerinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Burada veteriner hekim gözetiminde sokak köpeklerine elimizden geldiği kadar kış şartlarına uygun bir şekilde onların yaşamlarını idame ettirmeleri için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Tabi sokak köpekleri her geçen gün Türkiye açısından sıkıntı haline dönüşmektedir. Sivas'ta bu faaliyetlerimizle birlikte her geçen gün sokak köpeği de azalmakta. Çünkü kısırlaştırma çalışmalarına çok önem veriyoruz. Her yıl neredeyse yüzde 20-25 bir azalma mevcut. Barınağımızda da yaklaşık 750 sokak köpeği var. Bu durumdan hemşehrilerimiz de memnunlar. Kısırlaştırma olmasaydı bin 500 sokak köpeği Sivas sokaklarında dolaşıyor olacaktı, bu trafik açısından da sıkıntı meydana getiriyordu, köpekler açısından da sıkıntı yaşanıyordu.''

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA