Alanya'da Bahçesinden Geçen Ali Bargaç'ı Domuz Sanarak Tüfekle Vurarak Öldüren Sanık, 5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Alanya'da bahçesinden geçen Ali Bargaç'ı domuz sanarak tüfekle vurarak öldüren sanık, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Bademağacı köyünde mantar toplayan Ali Bargaç'ı domuz sanarak av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan köy imamı Bayram Yüksek katıldı.

Yüksek, duruşmada yaptığı savunmada, Bargaç'ı bilerek öldürmediğini anlatarak, pişman olduğunu söyledi.

Bargaç'ın yakınlardan özür dileyen Yüksek, ''Ali Bargaç'ın ölümüne sebep olduğum için çok pişmanım. Hayatta kalması için elimden gelen her şeyi yaptım. Cezaevindeyken Ali Bargaç için her gün dua ettim'' dedi.

Hayatını kaybeden Bargaç'ın ağabeyi İbrahim Bargaç ise kardeşinin kasten öldürüldüğünü, kardeşiyle köy imamı arasında bahçe ekiminden dolayı husumet bulunduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, Yüksek'i suçun şekli ve işleniş şeklini göz önünde bulundurarak 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, daha sonra Yüksek'in tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Alanya'nın Bademağacı köyünde Ali Bargaç, 9 Aralık 2011'de ailesine mantar toplamaya gittiğini söyleyerek evden ayrılmış, köyün imamı Bayram Yüksek'in bahçesinden geçtiği sırada Yüksek tarafından domuz sanılarak av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştü. Yüksek, olayın ardından tutuklanmıştı.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA