İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İrfan Akarsu Açıklaması

Manisa'daki bu hafta LPG istasyonlarına yönelik denetim başlatılacağı bildirildi.

TSE Manisa İl Temsilcisi İsmail Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte EPDK'ya kayıtlı 31.12.2012 tarihi itibariyle 314 LPG istasyonundan 234 adedinin TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi sahibi olduğunu belirtti.

LPG istasyonlarına ruhsatların belediyeler ve il özel idaresi tarafından verildiğini hatırlatan Ünlü, 2008 yılından bu yana Manisa Valiliği tarafından 3 kez ilçe kaymakamlıkları kanalıyla toplam 84 ilçe ve belde belediyesinin bu konuda uyarıldığını, konuya hassasiyet göstermelerinin istendiğini hatırlattı.

LPG istasyonlarının 'TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi' almasının emniyet kurallarının yerine getirildiği anlamına geldiğini vurgulayan Ünlü, Ege Bölgesi'nde LPG istasyonu sayısının en fazla Manisa'da olduğuna işaret etti.

Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İrfan Akarsu ise ''Bu hafta itibariyle LPG istasyonlarına yönelik sıkı denetim başlıyor'' dedi.

Manisa'da 373 adet akaryakıt, 314 adet LPG istasyonu olduğunu kaydeden Akarsu, valilik tarafından kurulan komisyon tarafından tüm akaryakıt ve LPG istasyonlarının denetleneceğini dile getirdi.

Akarsu, denetimlerde ilgili yönetmelikler gereğince 500 TL ile 20 bin TL arasında değişen idari para cezası kesilebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Turgay Duyar

Yayıncı: Ramazan Ercan
Kaynak: AA