Aralarında Chp Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Da Bulunduğu Chp'lilerin Destek Verdiği Nkp Üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali'ni Protesto Etti

İçel Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, İçel'e yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'ni CHP'lilerin de desteğiyle protesto etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP İçel Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk ve Vahap Seçer'in yanı sıra CHP üyelerinin de destek verdiği NKP üyeleri, İçel Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, ellerindeki bayraklarla Çamlıbel Mahallesinde bulunan Akkuyu NGS İçel Toplum Bilgilendirme Merkezi'ne kadar yürüdü.

CHP İl Başkan Yardımcısı Gülriz Fidan Salcı, burada grup adına yaptığı açıklamada, sağlıklı ve güvenilir besinler yemenin herkesin hakkı olduğunu söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin sağlıklı besin kaynaklarına zarar vereceğini savunan Salcı, şöyle devam etti:

''Radyasyonun insan ve çevre sağlığını bozacağını biliyoruz. Bu tesis, bölgemizin temel geçim kaynağı tarım ve turizme büyük darbe vuracaktır. Türkiye nükleer santrallere mahkum değildir. Ülkemiz alternatif enerji ihtiyacını karşılayabilecek yenilenebilir enerji kaynaklarına sahiptir. Gelecek nesillere dengesini yitirmemiş bir dünya bırakmak, boynumuzun borcudur. CHP olarak çevre ve doğaya karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Doğanın bozulmasını istemiyoruz.''

Konuşmanın ardından, katılımcılar nükleer hakkında bilgilendirme yapmak için hazırlanan ''37 Adım Gazetesi''nin açılışını yaptı.

Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA