Kılıçdaroğlu, Huawei Teknik Şirketi Şanghay Araştırma Merkezi'ni Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Huawei Teknik Şirketi Şanghay Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Çin ziyareti kapsamında bulunduğu Şanghay'da Huawei şirketini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak şirketin ürünleri hakkında bilgilendirilen Kılıçdaroğlu, burada firma tarafından üretilen akıllı cep telefonları ile tablet bilgisayarları inceledi.

Firmanın Başkan Yardımcısı Çü Vınçu, şirketlerinin ürün ve çözümlerinin dünyanın en büyük 50 telefon operatörü tarafından kullanıldığını belirterek, ''Dünya genelinde toplam 150 binin üzerindeki çalışanımızın 70 binden fazlası Ar-Ge'de istihdam edilmekte. Huawei'nin geçen yıl satış gelirleri 35 milyar dolara ulaştı. 2,4 milyar dolar da net kar açıkladık'' dedi.

Huawei'nin Türkiye ofisini 2002'de Ankara'da açtığını ifade eden Çü Vınçu, 2007 yılında İstanbul merkez ofisini, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon'da da destek ofislerini hizmete sunduklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu da firmanın sadece araştırma değil, toplumsal sorumluluğu da yerine getirdiğini belirterek, çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ise Türkiye'deki siyasi partiler arasında bilgi ve iletişim teknolojileri genel başkan yardımcılığı bulunan tek partinin CHP olduğunu söyledi.

Halıcı, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde Urumçi'ye hareket etmesi bekleniyor.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA