Gece En Düşük Hava Sıcaklığı Eksi 31 Dereceyle Erzurum'da Ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 31 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava ve don olayları etkili oluyor.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 31, Kars'ta eksi 30, Ardahan'da eksi 29, Ağrı'da eksi 28, Erzincan'da eksi 25, Iğdır'da eksi 14 derece oldu.

Günün tahmin edilen en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da eksi 16, Kars'ta eksi 14, Erzincan'da eksi 8, Iğdır'da eksi 2 derece olması bekleniyor.

Bölgede soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanmalar meydana geldi.

Çatılarda 2 metreyi geçen sarkıtlar oluşurken, belediye ekipleri kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.

Aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 19, Ağrı'da 18, Kars'ta 5 ve Iğdır'da 8 olmak üzere toplam 50 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA