Deklarasyon metnini yanlış adrese fakslayınca, plan ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu karşıtı deklarasyonu yanlışlıkla genel merkeze faksladılar, "plan" ortaya çıktı.

Deklarasyon metnini yanlış adrese fakslayınca, plan ortaya çıktı
PARTİ içi muhalefetin deklarasyon hazırlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'in makam odasındaki faksa düşen bir metinle ortaya çıktı. 12 Ocak saat 17.32'de eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün de çalıştığı Ortak Hukuk Bürosu'ndan çekildiği anlaşılan faksta “Abi, bumetinde benden kaynaklanan yanlış ve eksikler varsa onları siz düzelttikten sonra diğer arkadaşlara göndereceğim. Saygılarımla Şahin Mengü” ifadesi yer aldı.

ALARM:'ABİ' KİM?
Faksın ulaşmasının ardından genel merkezde adeta kırmızı alarm verildi. Mengü'nün “Abi” diye hitap ettiği kişinin kim olduğu, yönetici olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Keskin, Şahin'in gönderdiği metni, Çin'e gitmeye hazırlanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Esenboğa Havalimanı'nda teslim etti. Yapılan araştırma sonucunda, faksın yanlışlıkla veya tesadüfen genel merkeze çekildiği sonucuna ulaşıldı.

Habertürk'e konuşan Şahin Mengü, faksın üzerinde kendi bürosundan gönderildiğine ilişkin kayıt bulunmasına rağmen kendisinin fakslamadığını belirterek, “Doğrudur, o metni ben kaleme aldım ancak genel merkeze kim faksladı bilmiyorum. Bence birileri sızdırdı” dedi.

Mengü, “Bildiğim yolda geri adım atmam. Sav destek vermese de deklarasyon hazırlığımız sürüyor. Türkiye'nin ve CHP'nin gidişatından endişeliyim. Bunu gazete ilanıyla açıklamayı düşünüdüğüm deklarasyonda ifade edeceğim” diye konuştu.

Sav: Yaprak kıpırdamıyor
CHP'yi karıştıran deklarasyon hazırlığında ilginç bir ayrıntı da yer aldı. CHP'li Mengü hazırlık metninde yer verdiği “Tutanak”ta 10 Ocak 2013 günü eski Genel Sekreter Önder Sav'ı ziyaret ettiğini belirterek, hazırladığı deklarasyonu kendisine okuduğunu, ancak “Tabanda yaprak kıpırdamıyor” diyen Sav'dan istediği desteği alamadığını belirtiyor. İşte o tutanak:

Deklarasyon metnini yanlış adrese fakslayınca, plan ortaya çıktı