Tbmm Sağlık Komisyonu Başkanı Erdöl Açıklaması

Esin Işık - Sigara yasağının kapsamını genişleten düzenlemenin çıkartılması ve uygulanmasında yoğun çaba sarf eden TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, milletvekillerinin sigara yasağına uymaları konusunda uyardı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erdöl, kapalı alanlarda sigara içme yasağını ihlal ederek, TBMM Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı'nın arkasında sigara içen milletvekilleri olduğunu belirterek, ''Belki yanlışlık yapmıştır. O yanlışlığı da kendileri zaten biliyorlar. Bir insan bir yanlışı bildikten sonra bir daha yapmayacağına inanıyorum'' dedi.

Tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine ilişkin kanunu çıkarırken sigara içen milletvekillerinden de destek aldıklarını dile getiren Erdöl, ''Orada yanlış yapan kişi olduğu doğru ama şimdi şunu kabul etmek gerekir ki Meclis'te tütünle ilgili yasayı çıkaran milletvekillerinin bazıları sigara içen kişiler ve olumlu oy verdiler, desteklediler. Kulislerde, şurada burada bu yasayı hiç ihlal etmiyorlar'' diye konuştu.

-''Sigara müfettişi''-

Erdöl, ''sigara müfettişi'' olarak bilindiği için TBMM Başkanlık Divanı'nın arkasında sigara içildiği zaman kendisine şikayette bulunulduğunu dile getirerek, ''Gittim, gördüm ve milletvekillerine yakıştıramadığımı söyledim. Uyardığım da oldu'' dedi.

Kanun olduğu için herhangi bir uyarıya gerek bulunmadığını vurgulayan Erdöl, şunları söyledi:

''Bir uyarıya gerek yok, kanun var. Kanundan daha büyük uyarıcı mı gerekiyor- Hep birlikte çıkardığımız kanun var. Yani en büyük uyarı kanun değil mi- Meclis'in çıkardığı, bunun suç diye tanımlandığı bir kanun varken, daha başka uyarıcıya ne gerek var. Bir alana, 'park yapılmaz' diye kocaman bir levha var ve 'şu kadar cezası var' diye yazıyor, görüyorsunuz...

Mesela bazı adliyelere gidin, icra dairelerine gidin oralarda da var. Özelikle çok üst düzey yöneticilerin gittikleri kafelere gidin. Oralarda da içiliyor. Denetim yapılıyor ama ona rağmen ihlaller var.''

Erdöl, sigarayı sağlık hizmetiyle bırakmaya arzu eden milletvekillerine yardıma hazır olduğunu da söyledi.

Yayıncı: Kudret Topçu
Kaynak: AA