Tbmm Alt Komisyonu Üyeleri Hozat'ta İncelemelerde Bulunuyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Tunceli'nin Hozat ilçesindeki fişleme iddialarının araştırılmasına ilişkin alt komisyon üyeleri, Hozat'ta incelemelerine başladı.

Komisyon için Tunceli'ye gelen heyet ilk önce Hozat Kaymakamı Murat Eren ile makamında görüştü. Hozat'te gelen heyette şu isimler yer aldı: AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Kilis Milletvekili Salih Dal, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu."Sabah saatlerinde askeri helikopterle ilçeye gelen TBMM komisyonu üyeleri, ilk olarak Kaymakam Murat Eren’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. İntihar ettiği belirtilen Emniyet Amiri Çağlar Şan'ın ölümüyle ilgili iddiaları da araştıracaklarını belirten alt komisyonun başkanı Mehmet Metiner, ''Farklı iddialar da var. Ama biz mahkeme değiliz tabi. O yüzden söylenen yere de gideceğiz o lojmanı da göreceğiz. Kaymakam Eren'le beraber cumhuriyet savcısı ve olayın mağduru vatandaşlarla konuşacağız." dedi.

Mehmet Metiner, Kaymakam Eren ile yapılan görüşme sırasında Hozat incelemeleri ile ilgili gazetecilere kısa açıklamalarda bulundu. Metiner, Hozat’ta ortaya çıkan fişleme skandalı ve ardından emniyet amirinin intiharını birlikte incelediklerini belirterek, şunları söyledi: “Bugün Hozat’a geldik komisyon üyeleri ile birlikte burada çalışmalarımız devam edecek. Öncelikle mağdurlar ve vatandaşlar ile görüşmeler yapacağız dinlemeler yapacağız. Yine gerek intihar olayını soruşturan cumhuriyet savcımız gerekse fişleme soruşturmasını yürüten savcılarımızla görüşeceğiz, gerekirse soruşturma dosyalarını da isteyebiliriz. Bu konu ile ilgili bizimle temas kurmak isteyen ve bilgi aktarmak isteyen vatandaşlarımız varsa onları da dinleyeceğiz. Olayı bütün boyutu ile araştırıyoruz. Ayrıca emniyet amirimizin intihar ettiği söylenen konutuna gideceğiz orada da incelemeler yapacağız. Yapacağımız dinlemeler sonrası eğer jandarma ile ilgili bilgilerde verilirse jandarma yetkilileri ile de görüşme yapabiliriz. Elimde bulunan fişlemelerin tamamı emniyet mahreçli jandarma ile ilgili fişler elimize geçmedi ama bu yönlü bilgiler verilirse o konuyu da gündemimize alırız.” Kaymakamlık ziyaretinden sonra kendileri için tahsis edilen binaya geçen komisyon üyeleri aralarında Hozat'ın bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konuk ile birçok vatandaşı dinlemeye başladı.

Dinlemelerden sonra komisyon üyeleri emniyet amirliğinde ve emniyet amirinin intihar ettiği belirtilen konutunda incelemeler de bulunacak .