Kartal Metrosu, Tuzla'ya Kadar Uzayacak

Kadıköy-Kartal metrosunun Tuzla'ya kadar uzatılmasına yönelik çalışmalar sonuç verdi.

Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın talebini gündeme alan Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy-Kartal metrosunun Tuzla'ya kadar uzatılmasına karar verdi.

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

''Tuzla'dan Halkalı'ya kadar kesintisiz ulaşım hizmeti verecek olan Marmaray'ın Tuzla ilçemizde 3 istasyonu bulunacak. Bu istasyonlardan trene binen Tuzlalı vatandaşlarımız, Halkalı'ya kadar hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacak. Metro ise Kartal'dan Kadıköy Meydanı'na kadar hizmet veriyor. Ancak Tuzlalı vatandaşlarımız, Kadıköy metrosunun da Tuzla'ya kadar uzatılması yönündeki taleplerini her fırsatta bana iletiyorlardı. Ben de konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştüm. Yapılan değerlendirmeler sonunda nihayet Kadıköy metrosunun Tuzla'ya kadar uzatılması için karar alındı.''

Marmaray projesi güzergahında 3 durağa ev sahipliği yapan Tuzla, metro hattının da uzatılmasıyla ulaşımda önemli rahatlık yaşayacak. Metronun Tuzla'ya uzamasıyla tersaneler mevkisinde metroya binen vatandaşlar, 36 dakikada Kadıköy'e, 10 dakikada Sabiha Gökçen Havaalanı'na ulaşabilecek.

Marmaray projesi kapsamında Tuzla'daki hızlı trene binen vatandaşlar, 95 dakikada Halkalı'ya ulaşacak.

Proje kapsamında Marmaray ile metro birleşmesi Kadıköy ve Tuzla olarak belirlendi.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA