Gece En Düşük Hava Sıcaklığı Eksi 21 Dereceyle Erzurum'da Ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Bölgede 109 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava ve don olayları etkili oluyor.

Erzurum'da 46, Ağrı'da 27, Kars'ta 24, Ardahan'da 12 toplam 109 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1'i doğum olmak üzere 5 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.

Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Palandöken Kayak Merkezi'nde 90, Ağrı'da 69, Ardahan'da 40, Erzurum ve Kars'ta 37 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 21, Kars'ta eksi 18, Erzincan'da eksi 16, Ardahan'da eksi 15, Ağrı'da eksi 11, Iğdır'da eksi 7 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum ve Ağrı'da eksi 4, Kars ve Ardahan'da eksi 3, Erzincan'da 0, Iğdır'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Bölgede parçalı az bulutlu, rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman da güney batı yönünde orta kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, bölgede yaşanabilecek çığ olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Muhabir: Sagip Sezginer

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA