2. Sergey Rahmaninov Piyano Yarışması, 29 Mart

Türk Rus Kültür Vakfı tarafından piyanist ve besteci Sergey Rahmaninov anısına düzenlenen piyano yarışmasının ikincisi, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türk-Rus Kültür Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde yapılan yarışmaya, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı da destek veriyor.

Açılış töreni 29 Mart'ta gerçekleştirilecek yarışmanın ilk günü, etkinliğin fikir sahibi Viktor Merjanov'a ithaf edilecek. İkinci tura geçen 12 yarışmacı 30 Mart'ta Sergey Rahmaninov'un eserlerini yorumlayacak, sanatçının doğum günü olan 1 Nisan'daki final turunda ödüller sahiplerini bulacak.

Türk ve Rus üyelerden oluşacak yarışma jürisinde, İdil Biret, Verda Erman, Seher Tanrıyar, Hülya Tarcan gibi isimler yer alıyor.

Son başvuru tarihi 1 Şubat 2013 olan 2. Sergey Rahmaninov Piyano Yarışması'nda, birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 2 bin 500 liralık para ödülü verilecek.

Yarışmada, finalistler ayrıca Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı'nın Rahmaninov Salonu'nda verilecek konserde yer almak için de yarışacak.

Muhabir: Andaç Hongur

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
Kaynak: AA