Vali Yazıcı'dan Kraft Torba Fabrikasına Ziyaret

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kraft torba fabrikasını ziyaret etti.

Vali Yazıcı'dan Kraft Torba Fabrikasına Ziyaret
Yazıcı, hayır hizmetleriyle tanınan fabrikanın sahibi Bilal Şahin'den hakkında bilgi aldı. Şahin’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, 120 kişiye istihdam olanağı sağlayan fabrikanın nizami ve düzenli bir ekmek kapısı olduğunu, burada çalışan işçilerin de yüzlerinin güldüğünü görmekten dolayı çok memnun kaldığını söyledi.

İşverenin, işçinin hakkını alnının teri kurumadan vermesinin öneminin yanında, işçinin de çalıştığı müesseseyi kendi malı gibi görüp işverenin kâr elde etmesi için sadık ve samimi davranması gerektiğini belirten Vali Yazıcı, “Bu fabrika, Yozgat’ın hem ekonomisine hem de istihdamına büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Vali Yazıcı’ya teşekkür eden iş adamı Şahin, konuğuna Ahmet Karahisari’nin eseri Mushaf-ı Şerif’i hediye etti. Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Hattat Ahmet Karahisari tarafından üzerinde 10 yıl çalışılan ve 3 padişah dönemi içinde yarım asırda bitirilen Kelam-ı Kadim’in orijinal boyutlarına uygun ve sertifikalı bir örneği olan eseri alan Vali Abdulkadir Yazıc,ı hayatının en anlamlı hediyesini aldığını söyledi.

Kaynak: İHA