Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kampanyası Sona Erdi

Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce önceki yıllarda başlatılan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması kampanyasına 2012 yılında da devam edildiği bildirildi.

Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kampanyası Sona Erdi
Belediyece yürütülen çalışmalar Sonucunda 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da 200 adet sokak hayvanının kısırlaştırıldığı, böylece Son iki yılda kısırlaştırılan sokak hayvanı sayısının 400 olarak gerçekleştiği öğrenildi.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünce 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu kanuna göre çıkarılan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği gereğince sürdürülen ve “Kısırlaştır-Aşıla-Yaşat” adı verilen kampanya kapsamında 2012 yılında yürütülen çalışmalarda 200 adet sokak hayvanının kısırlaştırması yapılırken çalışmaların geçtiğimiz günlerde Sona erdiği bildirildi.

Belediye veteriner hekimi Hatice Özbay’ın denetim ve kontrolü altında bir özel veteriner kliniğinde yaptırılan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, parazit ve kuduz aşıları ile tıbbi bakımlarının yapılması ve tasmalanması işlemlerinden Sonra söz konusu hayvanların bir süre gözlem altında tutuldukları, daha Sonra da doğal ortamına geri bırakıldıkları kaydedildi .
Kaynak: İHA