Bdp Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan:

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Paris’te PKK’lı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, “Şüphesiz ki bu tür mücadelelerde bu tür dönemlerde beklenilen durumlardır.

Bdp Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan:
Bekliyorduk aslında fakat bu kadarda çabuk geleceğini düşünmemiştik” dedi.

Cizre ilçesinde H.Ö. adlı kadının 30 Nisan 2012 tarihinde 5 kişinin tecavüze uğramasıyla ilgili görülen ve Mart ayına ertelenen davanın duruşmasını izleyen Aydoğan, daha sonra Şırnak Valiliği önündeki basın açıklamasına katıldı.

Aydoğan, Paris’teki olayı kınadıklarını belirterek, “Katledilen arkadaşlarımız yaşmalarını Kürt Halkının uzun yılardan beri sürdürdüğü özgürlük mücadelesi içerisinde geçirmiş aynı zamanda ve kadınların özgürlük mücadelesine büyük emekler vermiş Kadın arkadaşlarımızdı. Şüphesiz ki tamda çözümün tartışıldığı tamda barışa giden yolun tartışıldığı bir dönemde İmranlıda Öcalan’la devlet yetkililerini Kürt sorununun barışçıl demokratik adil bir çözümü konusunda başlangıç yaptıkları bir dönemde yapılan bu suikast bu saldırı, bize göre gelişmekte olan barış sürecine çözüm sürecine yönelik saldırıdır. Şüphesiz ki bu tür mücadelelerde bu tür dönemlerde beklenilen durumlardır. Bekliyorduk aslında fakat bu kadarda çabuk geleceğini düşünmemiştik” dedi

H.Ö.’nün davasına da değinen Aydoğan, “Biz, Türkiye’de kadın konusunda kadın dernekleri olarak kadın meclisleri olarak hem bu davanın hem de bundan sonraki çıkabilecek davaların takipçisi olacağız ve sonuna kadar bu mahkemeden adil bir karar çıkıncaya kadar bu davayı kadın kolları ile birlikte takip edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA