Acılı Anne: O Kurşunu Atınca Ne Zevk Aldın?

İzmir’in Bornova ilçesinde, yılbaşı gecesi havai fişek gösterisi seyretmek için çıktığı evlerinin çatısında, başına nereden geldiği belli olmayan bir mermi isabet eden 11 yaşındaki Arif Dallı, dün gece hayatını kaybetti.

Küçük Arif’in cenazesi bugün toprağa verildi.

Acılı anne Yıldız Dallı, “Yapanı bulsunlar, göz göze gelmek istiyorum. O kurşunu atınca ne zevk aldı söylesin.” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.Nihat Gündüz İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Arif Dallı annesi, babası ve kardeşleriyle birlikte yılbaşı gecesi havai fişek gösterisi seyretmek için Mevlana Mahallesi, 7057 Sokak, 7 numaradaki evlerinin çatısına çıktı. Havai fişeklere bakarken nereden geldiği belli olmayan bir maganda kurşununa hedef olarak ağır yaralanan Arif’in hastanedeki dokuzuncu gününde, ümitli bekleyiş acıya dönüştü. Başındaki kurşun hayati risk taşıdığı için çıkarılamayan Arif’in dün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından gece de kalbinin durduğu açıklandı. Acı haberi alan yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Cenaze, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Daha önce beyne zarar vermemek için çıkarılamayan mermi çekirdeği de çıkarıldı. Katil zanlısının yakalanması için eldeki tek delil olan mermi çekirdeğinin incelemeye gönderileceği öğrenildi. Cenaze, otopsi işleminin ardından ailesine teslim edildi. Önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne kaldırılarak işlemleri tamamlanan Arif’in cenazesi, daha sonra evlerinin yakınındaki Yunus Emre Camisi’ne götürüldü. Namazdan önce annesi, babaannesi, yengesi, kardeşleri ve arkadaşları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Öğretmenleri de Arif’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Amcaları, tabutun başında sünnet kıyafetlerini bir an olsun ellerinden bırakmadı.'YAPANI BULSUNLAR'Acılı anne Yıldız Dallı, "Kör kurşunun canı çıksın." diyerek feryat etti. Oğlunu öldüren kişinin bulunmasını isteyen Dallı, “Aynı acıyı Allah ona da tattırsın. Yapanı bulsunlar, göz göze gelmek istiyorum. O kurşunu atınca ne zevk aldı söylesin. Yavrumu, kuzumu elimden aldı.” şeklinde konuştu.

Baba Şerafettin Dallı da, "Magandayı, Allah bildiği gibi yapsın. Belki vicdan azabı çekerler de gelip teslim olurlar." dedi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra küçük Arif, dualarla Doğanlar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

MERMİ DOĞRUDAN KAFASINA GİRMİŞİzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan inceleme sonucu Arif Dallı'nın ölümüne sebep olan merminin "yorgun" olmadığı, doğrudan kafasına girdiği belirlendi. Tabancanın, 80 ile 120 metre mesafeden ateşlenmiş olabileceği kaydedildi .