Halk Eğitim Merkezi'nden Kpss'ye Hazırlık Kursu

Gediz ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi'nce 22-23 Eylül'de yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'na hazırlık kursu açıldı.

Merkez Müdürü Mehmet Canata, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların talepleri doğrultusunda 21 Eylül'e kadar sürecek kurs başlattıklarını bildirdi.

Kursun, 27 Ağustos'ta başladığını belirten Canata, şunları kaydetti:

''Kursa katılanların gün içindeki işleri göz önünde bulundurularak, hafta içi her gün 17.00-22.00 saatleri arasında dersler veriliyor. Kursa şu an 120 kişi devam ediyor. Kursumuzda coğrafya, tarih, Türkçe ve matematik olmak üzere 4 temel alanda dersler veriyoruz. Beklentimiz, Gediz'den sınava gireceklerin KPSS'de başarılı olmasıdır.''

Canata, kursta ücret talep edilmediğini sözlerine ekledi.

-Çiftçilere ''modern bağcılık'' konferansı

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu tarafından Gediz ilçesinde ''modern bağcılık'' konulu konferans verildi.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki konferansta, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Kurt ile Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu'ndan Ziraat Mühendisi Mustafa Sacit İnan tarafından sunumlar yapıldı.

Bağcılığın modern yöntemlerle yapılabilmesi için çeşit ve yer seçimi, bahçe tesisi, yetiştirme teknikleri, terbiye sistemleri, budama ve bağcılıkta hastalık ve zararlılarıyla mücadele yöntemlerinin ele alındığı konferansa 45 çiftçi katıldı.

-Gediz, 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazır

Gediz Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, merkez, belde ve köylerde okulların 17 Eylül'de başlayacak 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazır olduğunu bildirdi.

Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların yeniden çocuk sesleriyle dolacağını belirtti.

Yaz aylarında birçok okulun bakım ve onarımla hazır hale getirildiğini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

''İlçemize iki ilköğretim okulu yapılmasını planlıyoruz. Birinin yakında ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Müdürlüğümüze ulaşan yaklaşık 100 bin ders ve çalışma kitabı, öğrencilerimize dağıtılmak üzere okullara gönderildi. Kitaplar 17 Eylül'de poşetler içinde öğrencilerin sıralarında hazır olacak. İlkokul ve ortaokul taşımalı öğrencilerin ihaleleri yapıldı. Ortaöğretim öğrencilerinin taşıma ihalesi de ay sonu yapılacak.''

Aksoy, yeni eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA