Chp Milletvekili Yılmaz Eğitim Sendikalarını Ziyaret Etti

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz,2012-2013 eğitim öğretim sezonu öncesi eğitim sendikalarını ziyaret ederek 4+4+4 sisteminin herkesi mağdur edeceğini savundu.

Chp Milletvekili Yılmaz Eğitim Sendikalarını Ziyaret Etti
Yeni sistemin Türkiye’deki eğitimi çağdaşlıktan uzaklaştıracağını da öne süren Yılmaz, “Yeni sistemle öğrencilerimiz 50 yada 60’ar kişilik sınıflarda okumak zorunda kalacak” dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan , Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen ve parti yöneticileri eğitimci ve velilerle bir araya gelen Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi.

Uşak’ta adeta 4+4+4 anarşisi yaşandığını iddia eden Yılmaz, “Bu sistem hem öğrencilerimizi hem velilerimizi hem de eğitim emekçilerini mağdur edecek derhal düzeltilmelidir dedi.

Kentteki eğitim sendikalarını da dolaşan ve sıkıntıları yerinde dinleyen Yılmaz, velileriyle de bir araya geldi. CHP Uşak Milletvekili beraberindeki heyet, ilk olarak Uşak Eğitim-İŞ yöneticileriyle bir araya geldi. Ardından Eğitim-SEN şubesine geçen Yılmaz, “66 aylık çocukla , 80 aylık çocuğu aynı sınıfa sokmak doğru değil” dedi.

Uşak Eğitim-Sen Şube Başkanı Deniz Ertunç ise sistemin başarılı olamayacağını iddia ederek bazı okul müdürlerinin seçmeli olan Kuran-ı Kerim dersi ile Hz. Muhammed’in hayatını öğrencilere zorla seçtirmeye çalıştığını iddia etti. Bunun demokratik bir ülkede yaşanmaması gereken tablo olduğunu da savunan Ertunç, ”Mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da bunun üzerine “Bu ülkede her dinden yurttaşımız var. İnsanları inananlar ya da inanmayanlar noktasına getirmek isteyen AK Parti zihniyeti bunu asla başaramayacak. Gençlerimizin ve çocuklarımızın AK Parti’nin karanlık sistemi karşısında Atatürkçü, çağdaş bir eğitime kavuşmalarını sağlayacağız. Ben buradan tüm vatandaşlarımızı bu karanlık ellerin oyununu bozmaya davet ediyorum. Çünkü bu ülkede en büyük güç halkın kendisidir. Şimdi mücadele zamanı şimdi kendinizden taraf olma zamanıdır. Uşak halkı bu yanlış olan sisteme en büyük tokadı atacaktır. Bu sistem öğrencilerimizi 50-60 kişilik sınıflarda okumak zorunda bırakacak” dedi.

Dilek Akagün Yılmaz Son olarak Türk Eğitim-Sen Şubesini ziyaret ederek düşüncelerini paylaşıp sendikanın taleplerini dinledi .
Kaynak: İHA