Adana’daki Suriyeliler, Diğer İllerdeki Kamplara Sevk Edildi

Türkiye’ye sığınan ve Adana’ya yerleştirilen Suriyelilerin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye’deki kamplara sevk edildikleri bildirildi.

Adana’daki Suriyeliler, Diğer İllerdeki Kamplara Sevk Edildi
Bir süredir Yurt-Kur’a bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nda barındırılan Suriyeli mültecilerin, yapılan çalışmaların ardından Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ile Gaziantep’in Karkamış ve Osmaniye’nin Cevdetiye ilçelerindeki kamplara sevk edildiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Acil Afet Durum Koordinatörü ve Adana Vali Yardımcısı Halis Aslan, Adana’da geçici olarak misafir edilen Suriyelilerin barındıkları süre içerisinde başta muayene ve tedavi olmak üzere, itfaiye, temizlik ve tercümanlık hizmetlerinin seri ve titiz bir şekilde yerine getirildiğini vurguladı.

Aslan, Adana’ya gelen 3 bin 241 Suriyeli sığınmacıdan bin 136’sının Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine, bin 635’inin Gaziantep’in Karkamış ilçesine, 189 kişi Osmaniye’nin Cevdetiye kampına gönderildiğini ifade ederek, 281 Suriyelinin de kendi istediği ile gönüllü olarak ülkelerine geri döndüğü bilgisini verdi. 12 Ağustos Pazar gününden itibaren Adana’ya gelen Suriyelilerin, Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nda 28 gün misafir edildiğini hatırlatan Aslan, bugün itibariyle de Adana’da Suriye vatandaşı kalmadığının altını çizdi. Halis Aslan, “Suriyelilerin misafir edildiği süre içerisinde 2 çocuk dünyaya gelmiş, hiç bir ölüm vakası vuku bulmamış olup, Suriyeli misafirler mutlu bir şekilde ilimizden ayrılmışlardır. Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu ise tamamen boşaltıldı” dedi.

Kaynak: İHA