Vali Pek, İl Genel Meclisi’nin Açılışına Katıldı

Iğdır İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nın 2. birleşimi Meclis Başkanı Cengiz Savaş başkanlığında yapıldı.

Vali Pek, İl Genel Meclisi’nin Açılışına Katıldı
İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılış konuşması yapan Iğdır İl Genel Meclis Başkanı Cengiz Savaş, meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İl Genel Meclisi olarak şimdiye kadar önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Savaş, bundan Sonraki süreç içerinde de Vali Pek’in öncülüğünde Iğdır için daha önemli hizmetler gerçekleştirecekleri temennilerinde bulundu.

Iğdır Valisi Ahmet Pek ise, İl Genel Meclisi’nin bugüne kadar çok önemli hizmetler için emek sarf ettiklerinden emin olduğunu belirterek, bundan Sonraki süreç içerisinde de bunu aynı azim ve yüreklilikle yapacakları inancı içerisinde olduğunu söyledi.

Pek, “Benim sizlerden beklentilerim, her insan hizmet odaklıdır ve siyasi düşünceler ne olursa olsun burada yaşayan insanlara hizmet etmek hepimizin görevidir. Şuna inanıyorum ki Iğdır halkı sizden hem hizmet bekliyor hem proje bekliyor hem de bu projelerin uygulanmasını bekliyor. İlimiz bilindiği üzere Türkiye’nin en uç noktasında olan ildir ve diğer uç noktadaki illerle kıyaslandığında Son derece şanslı diyebileceğimiz bir ildir, Çünkü ilimizin bulunduğu alan Son derece verimli topraklara sahip olmanın yanı sıra Son derece çalışkan insanlara da sahiptir. Bu unsurları bir araya getirdiğimiz zaman karşımızda bir verim ortaya çıkmalı. Eğer ilimizde istediğimiz oranda bir verim elde edemiyorsak işin gerçeği biraz kendimizi sorgulamalıyız. Bu konuda sizlere iş düşüyor. İdare edenlere iş düşüyor. Seçilmiş insanlara iş düşüyor. Bizler ilimize proje üreterek, işimize sarılarak devam etmek zorundayız. Eksikleri, sıkıntıları görerek sarılmak zorundayız. Bunun için doğru stratejiler üretmemiz, doğru yolu takip etmemiz gerekir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Pek ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ile birlikte Daimi Encümen Toplantısı’na geçilerek, gündemdeki konular görüşüldü .
Kaynak: İHA