NT, 4 Ayda Senelik Cirosunun Yüzde 60'ını Elde Etti

2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlamasına ramak kala kırtasiye alışverişleri artıyor.

NT, 4 Ayda Senelik Cirosunun Yüzde 60'ını Elde Etti
Bu dönemde kitap, defter ve kalem gibi ürünlere talep katlanıyor. Türkiye’nin 65 ilinde öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veren NT'nin Genel Müdürü Murat Kara, kitap ve kırtasiye ürünlerinin satışında bu aralar önemli artışlar olduğunu ifade etti.

Murat Kara, son 4 ayda yaptıkları satışın senelik cirolarının yüzde 60'ına denk geldiğini de bildirdi.
Yeni eğitim öğretim döneminin arefesinde yaptıkları araştırmalarda elde ettikleri bulguları da aktaran Kara, özel okullarda okuyan öğrencilerin velilerinin daha çok kalite, marka gibi kriterleri önemsediklerini; buna mukabil devlet okullarında okuyanların velilerinin daha çok uygun fiyat ve seçenekli ürünleri tercih ettiklerini duyurdu. Tüm şubelerinde özel okullara da devlet okullarına da hitap ettiklerini belirten Kara, fiyatlarını belirlerken çok yoğun faaliyetler yürüttüklerini vurguladı. Türkiye’de 4 milyar lira hacmi bulunan kırtasiye piyasasının yüzde 70’inin ithal, yüzde 30’unun yerli ürünlerden oluştuğunu açıklayan NT Genel Müdürü, ülke dışından getirilen ürünlerin gerekli kontroller yapılmaması halinde çocuklar için tehdit oluşturabileceği uyarısında bulundu. Piyasada bulunan ve kalite-güvenlik denetimlerinden geçmemiş Uzakdoğu menşeili ürünlerin sektörde önemli sorun olarak öne çıktığına işaret eden Murat Kara, senede 25 milyon müşterinin NT’den alışveriş yaptığını; kurumun alışverişlerinde sorumlu marka bilinci ile hareket ettiğini dile getirdi.

ÜRÜNLER MAĞAZALARA KONTROLLÜ GİRİYOR

2012'de tüm yapıştırıcı ve düzeltici ürün gruplarının solvente karşı tarandığını anlatan Kara, bu tür ürünleri satmaktan kaçındıklarını ifade etti.

Tüm ithal ürünler için tedarikçilerden 'Güvenilir Laboratuvar Test Raporu' talep ettiklerini belirten Kara, şöyle devam etti: “65 ilde bulunan yaklaşık 152 mağazamıza göndereceğimiz ürünleri tek merkezden temin ediyoruz. Tedarikçilerimizden ürünlerin numunelerini ve laboratuvar sonuç belgeleri talep ediyoruz. Bilgi ve belgeler tamamlandıktan sonra satın alma sürecini başlatıyoruz. Mağazalarımızda ortalama 13 bin çeşit ürün sergiliyoruz. Kriterimiz çok açık ve net; kendi evlatlarımızın kullanmasını istemeyeceğimiz ürünleri mağazalarımızda bulundurmuyoruz. Bu şekilde kontrollü ve yaygın bir uygulama sektörde yok.”

NT'DEN UYGUN FİYATA ÜRÜNLER

Efektif Akademetre araştırma şirketi tarafından 29-30 Ağustos tarihlerinde Türkiye genelinde 33 kırtasiye mağazası ve 4 zincir markette, 71 üründe araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda toplam sepet tutarlarında NT 'nin en uygun fiyatlı mağaza olduğu belirlendi. Efektif Akademetre şirketi Fiyat Araştırma Proje Direktörü Bülent Bekret, araştırma sonuçları ile ilgili olarak şunları kaydetti: "2012-2013 eğitim öğretim döneminden evvel aileler için önemli bir harcama kalemi olan kırtasiye malzemelerinde sepet fiyatları araştırması yaptık. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Konya, Samsun, Trabzon olmak üzere 11 şehrimizde yürütülen araştırmanın sonuçlarına göre defter, kalem, silgi, çanta vb. 71 kalem ürünün alınması sonucu oluşturulan sepet fiyatlarında 33 kırtasiye mağazası ve 4 zincir market içerisinde en uygun ve hesaplı sepet fiyatı NT 'den elde edildi. "