Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’in Kurtuluş Günü törenlerinde İzmir Valiliği’ne Türk bayrağı çekilmesi geleneğine son verildiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Bakan Günay, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Bugün basında İzmir’de düzenlenecek olan Kurtuluş Günü Törenleri’nde İzmir Valiliği binasına Türk bayrağı çekilmesi geleneğine son verildiğini ileri süren haberler yer almaktadır.

9 Eylül her şeyden önce herhangi bir il ya da ilçenin kurtuluş günü değil, son işgalcinin de Anadolu topraklarından kovulduğu ve Kurtuluş Savaşımızın bütünüyle zaferle sonuçlandırıldığı şanlı ve özel günün tarihidir.

Bu çerçevede, doksan yıldan bu yana uygulanagelen kutlama etkinlikleri herhangi bir yönetmelik tarafından getirilecek bir sınırlandırmaya tabi tutulmaksızın bugüne kadar olduğu gibi uygulanmalıdır. Ve bu şekilde uygulanmaya da devam edecektir.

Ben de, bu anlayış çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin bir üyesi olarak 9 Eylül Pazar günü İzmir’de düzenlenecek olan kutlama ve anma törenlerine katılacağım.

Bütün vatandaşlarımın ve İzmirli hemşerilerimin dikkatine sunarım.”
Kaynak: İHA