Aslan Çimento Hisseleri Oyak'ın Mkk'ya Başvurusu Sonrası Taban Oldu

Ordu Yardımlaşma Kurumu Oyak Genel Müdürlüğü satışa konu edilebilmesi için 7 milyon 184 bin 379 adet Aslan Çimento hissesinin satışa konu edilebilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurdu.

Başvurunun Kamuyu Aydınlatma Platformu ' nda duyurulmasının ardından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ' nda işlem gören Aslan Çimento hisseleri taban oldu .

Duyuru öncesinde 47 , 10 liradan işlem gören Aslan Çimento hisseleri 5 dakika içerisinde sert bir şekilde değer kaybederek 42 , 40 lira ile taban olurken , hissenin günlük ağırlıklı ortalama işlem fiyatı bu dakikalarda 45 , 49 liraya geriledi .

Aslan Çimento ' nın bugün itibariyle fiili dolaşımda 1 milyon 760 bin 589 adet hisse senedi bulunuyor .

Uzmanlar Ordu Yardımlaşma Kurumu Oyak Genel Müdürlüğü ' nün kayda alınması için başvurduğu bu hisseleri satıp satmayacağı konusunda herhangi bir bilgi olmadığını , bunun sadece kayda alınma prosedürü gereği olabileceğini belirtiyor .

Uzmanlar , ancak çok yüksek miktardaki bu hisse senetlerinin satış yapılabilecek duruma gelmesinin bile hisse senedi fiyatı üzerinde baskı oluşturmaya devam edebileceğini belirtiyor .

Muhabir : Bekir Gürdamar

Yayıncı : Zekeriya Gülün
Kaynak: AA