Sokak Hayvanları İçin Beslenme Noktaları Yapıldı

Aziziye Belediyesi, sokak hayvanları ve kuşlar için beslenme noktaları oluşturdu.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz ve yemsiz kalmamaları için beslenme noktalarının oluşturulduğunu ifade etti.

Kuş, kedi ve köpek gibi hayvanların su ile yiyecek ihtiyaçlarının bu şekilde karşılanacağını belirten Cengiz, şunları kaydetti:

''Sosyal sorumluluk bilinciyle şekillendirilmiş yönetim anlayışımızda sokak hayvanlarının da ıslahı ve ihtiyaçlarının karşılanması var. Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının telef olmamaları için başlattığımız proje kapsamında 15 farklı noktaya beslenme noktaları oluşturduk. Onların da canlı bir varlık olduğu bilincinden hareketle bu çalışmayı başlattık.''

Çalışmanın sokak hayvanlarının korunmasına yönelik bir farkındalık da oluşturacağının ifade eden, Cengiz, sokak hayvanlarının da can taşıdıklarını, onlara karşı sorumluluğun yerine getirilerek, koruma bilincinin bu şekilde daha da artırılacağını vurguladı.

Cengiz, özellikle çöp konteynerlerine yakın yerlere konulan ve estetik bir görünüme sahip hayvan beslenme noktalarına vatandaşların da evdeki bayat ekmekleriyle destek olabileceklerini kaydetti.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA