Sigortalı İki İşçi Çalıştıran İşverene Bir İşçi De Devletten

Türkiye İş Kurumu, işsizliği önlemek ve istihdamı artırmak için başlattığı İşbaşı Eğitim Programları kapsamında, sigortalı en az iki işçi çalıştıran iş yerlerine yeni başlatılan bir işçinin 6 ay süreyle maaş ve sigortası devlet tarafından karşılanacak.

Sigortalı İki İşçi Çalıştıran İşverene  Bir İşçi De Devletten
Yozgat İş Kurumu İl Müdürü Recep Öcal, işsizliğin giderilmesi yönünde bir çok çalışmanın bulunduğunu belirterek, yanında en az iki sigortalı işçi çalıştıran işverenin, okula devam etmeyen ve 15 yaşından büyük ´stajyer´ çalıştırırsa 6 ay maaşı ve sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uyguladığı proje hakkında bilgi veren Yozgat İş Kurumu Müdürü Recep Öcal, “ İş yerinde en az iki kişi olmak üzere 10 kişiye kadar bir kişinin maaş ve sigortası 6 ay süreyle İş Kurumu tarafından karşılanacak. 6 Ay boyunca işverenimizle bu işçi çalışıyor, orda bir meslek öğreniyor. 6 Ayın Sonunda işveren ve işçi anlaşırsa istihdam devam ediyor. Anlaşamazlarsa 6 ay Sonunda Son buluyor bu anlaşma. Onun dışında işverenimizden herhangi bizim istediğimiz zorlayıcı bir belge yok. Sadece Son 3 aylık SSK dökümünü bize getirmeleri yeterli. Yozgat’taki işsizliği önlemek için işverenlerimizi iş kura bekliyoruz bu avantajlardan yararlansınlar. Şu ana kadar ne yazık ki 3 firma bize bu konuda müracaat etti 15 kişiye kadar eleman gönderdik ve şuanda çalışıyorlar. Daha çok sayıda eleman bekliyoruz.” dedi.

Yozgat’ta istihdamın artırılması için, işsizliğin önlenmesi yönünde bir çok çalışmanın yapıldığına değinen Öcal, “Yaklaşık bu Eylül ayı Sonu itibariyle Ticaret Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile 950 kişiye 15 meslek dalında meslek edindirme kursları açacağız. Kurslar, 3 ile 6 ay arasında sürecek ve kursiyerlerimize yine önceden olduğu gibi ücret vereceğiz ve kurs Sonunda kursiyerlerimize sertifika verilecek. Yozgat’ta işsizlik geçen dönemde yüzde 12 civarındaydı, şuanda ki verilere göre bizim araştırmalarımıza göre 8 kadar düşürmüş bulunmaktayız. İnşallah bu yılın Sonunda yüzde 5’lere düşüreceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA