Osmaniye'de Ekonomik Yatırımlara Hibe Desteği

Osmaniye'de kırsal alanlarda yapılacak ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verileceği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hibe desteğinin ''Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'' çerçevesinde verileceğini kaydetti.

Destekleme alabilmek için hazırlanacak projenin kabul edilmesi gerektiğini belirten Sağlam, şöyle devam etti:

''Hibe desteği bakanlık tarafından doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak verilecek. Kişisel başvurularda 150 bin TL'lik yatırım için 75 TL, tüzel kişiler için 600 bin TL'lik, başvuruların ise 300 bin TL'sine hibe desteği verilecek. Bu sayede kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması hedeflenmektedir. Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için hazırlanan bu program çerçevesinde proje hazırlanması ve müdürlüğümüze başvurulması gerekmektedir.''

Sağlam, proje başvurusunun 2 Kasım 2012'de sona ereceğini, değerlendirme sonucunda uygun bulunan proje sahiplerine hibe desteği verileceğini belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA