Nevşehir'de ''tarım ve İnsan'' Konulu Sergi Açıldı

Nevşehir'de ''Tarım ve İnsan'' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, geleneksek hale getirdiği ''Tarım ve İnsan'' konulu fotoğraf yarışmasının 2010 ve 2011 yılında, çeşitli kategorilerde dereceye girmiş fotoğrafları, Forum Kapadokya alış Veriş Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ın açılışını gerçekleştirdiği sergide, Bursa'dan Van'a, Aydın'dan Adıyaman'a insanla tarımı konu alan dereceye girmiş fotoğraflar yer alıyor.

Vali Savaş, sergide Türkiye'nin çok değişik yerlerinden fotoğrafların bulunduğunu ifade ederek, ''Ülkemizde tarımla uğraşan veya kırsal alanda yaşayan çok geniş bir halk kitlemiz var. Onların kültürel değerlerini, ülke genelinde ulusal çapta yapılan bir yarışma ile bakanlığımız tespit etmiş. Burada da Türkiye'nin dört bir bölgesinden, insanlarımızın gözüyle kırsal alanda yaşam, tarım, kırsal kültür çok güzel ifade edilmiş. Çok güzel örneklerini gördük. Tabi ülkenin değişik yerlerinde görev yapmış kişiler olarak bizler de meslek hayatımızın 25 yıllık sürecini, tekrar bir gözden geçirme hatırlama ve duygulanma imkanı sağladı. Çok güzel başarılı eserler, gerçekten her biri farklı bir açıdan belli bir dönemi belli bir kültürü yakalama başarısı göstermiş'' diye konuştu.

Sergi, 3 gün boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA