Mili Savunma Bakanı Yılmaz Yaralı Askerleri Ziyaret Etti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Mili Savunma Bakanı Yılmaz Yaralı Askerleri Ziyaret Etti
Bu arada şehit olan 25 askerin aileleri DNA testi için hastaneye gelmeye başladı.

Patlamanın meydana geldiği Afyonkarahisar'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ardından Afyon Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 8 askeri ziyaret etti. Hastane yönetiminden askerlerin sağlık durumları hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, şehit olan 25 askerin cenazelerine ulaşmak için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bakan Yılmaz’ın ziyareti sırasında şehit aileleri de DNA testi için hastaneye gelerek kayıt yaptırmaya başladı.

Bakan Yılmaz’ın yaralı askerlere ziyareti sırasında gazeteciler içeri alınmadı

Bakan Yılmaz, ziyaret sonrası yaptığı kısa açıklamada, yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Patlamada şehit olan askerlerin cesetlerine ulaşmak için başlatılan çalışmaların devam ettiğini de belirten Yılmaz, “Kışladaki çalışmalar devam ediyor. Şehitlerimizin cenazelerine ulaşmak için yapılan çalışma bitince Adli Tıp’a gönderilecek. Yarın akşam saatlerine kadar şehitlerimizin cenazelerine ulaşmayı umut ediyoruz. Ardından şehitlerimizi DNA testi yapıldıktan sonra ailelerimizle birlikte uğurlayacağız. 24 saat içinde bu süreci tamamlayıp, cenazeleri defnetmeyi umut ediyoruz” dedi.

Bu arada patlamada şehit olan 25 askerden sadece bir tanesinin naşının tam olduğu öğrenildi. Şehit aileleri DNA testi için hastaneye kayıt yaptırırken ayakta durmakta zorlandı. Bazı şehit aileleri hastane girişinde tekerlekli sandalyeye alındı.

Patlamada yaralanan askerlerin yarın hastaneden taburcu edilmesi beklenirken, yaralı asker Fatih Yüksel’in annesi Ayşe Yüksel tüm şehit ailelerine baş sağlığı diledi. Ayşe Yüksel, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade ederek, duyduğu üzüntüyü dile getirdi .
Kaynak: İHA