Eroğlu, KKTC Tatlısu Festivali'ne Katılmak Üzere KKTC’ye Gelen Belediye Başkanlarını Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Tatlısu Harup Festivali’ne katılmak üzere adada bulunan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erzurum-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Makedonya Cair Belediye Başkan Yardımcısı Saip Zeynel’i kabul etti.

Eroğlu, KKTC Tatlısu Festivali'ne Katılmak Üzere KKTC’ye Gelen Belediye Başkanlarını Kabul Etti
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada Tatlısu Belediye Başkanı’nı düzenlediği başarılı festivallerden dolayı kutladı ve Türkiye ile Makedonya’dan belediye başkanlarını KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarsus’ta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu parkı açılmasından dolayı Tarsus halkına Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz huzurunda teşekkür etti ve Tarsus’un kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Eroğlu, “Bu gibi etkinliklerde misafirlerimizin olması, ülkeler ve belediyeler arası dayanışma ve kaynaşmanın gerçekleşmesi, beni her zaman memnun etmiştir” dedi.

Makedonya Cair Belediyesi’nin Tatlısu Belediyesi ile kardeş belediye olmasından mutlu olacağını kaydeden Eroğlu, karşılıklı olarak ne kadar çok irtibat kurulursa, ziyaretlerin de o kadar artacağını ve iki ülke insanının birbirini tanıma fırsatı bulacağını kaydetti.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da, belediye başkanlarının festivale katılmak üzere KKTC’ye ekipleri ile birlikte geldiğine işaret etti. Orçan, Makedonya’nın Cair Belediyesi ile ilişkileri geliştirmekte olduklarını bu yıl kardeş belediye olma yolunda bir ön protokol imzalayacaklarını söyledi.

Görüşmenin sonunda ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hediyeler takdim edildi .
Kaynak: İHA